Faktúry za prevzatý tovar nikdy nezaplatil

12.02.2013 Bratislava

Vyšetrovateľ druhého bratislavského okresu obvinil z pokračovacieho prečinu podvodu 44- ročného Milana z Bratislavy. Muž mal ako zástupca občianskeho združenia v decembri minulého roku kontaktovať internetovú predajňu s elektrospotrebičmi. V spoločnosti urobil 12 rôznych objednávok spotrebičov v hodnote takmer 23.000,-€. Spoločnosť požiadal o odloženie doby splatnosti faktúr pričom tvrdil, že občianske združenie je verejnou správou a podlieha Ministerstvu vnútra SR.
Včera, 11.02.2013, prevzal obvinený posledný objednaný tovar v hodnote takmer 6.000,-€, za ktorý tiež nezaplatil. Pri preberaní objedaného tovaru muža zadržali pracovníci kriminálnej polície. Obvinený Milan svojim konaním uviedol spoločnosť, od ktorej si tovar objednával do omylu a nezaplatením tovaru sa obohatil. Svojím konaním tak naplnil skutkovú podstatu trestného činu, z ktorého ho vyšetrovateľ obvinil.
V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody vo výške 1-5 rokov.

Polícia upozorňuje občanov, aby si pred tým ako uzatvoria zmluvu s niekým, o kom nemajú dostatočné informácie a kto sa vydáva za štátnu inštitúciu alebo orgán, preverili informácie priamo u príslušného ministerstva alebo na verejne prístupných internetových stránkach štátnych orgánov. V prípade, že poskytnete služby alebo tovar bez dostatočných informácií, môžete sa stať obeťou podvodu.
 
npor. JUDr.Petra Hrášková
hovorkyňa KR PZ v Bratislave
 

Vyberte región